طريقة عمل سويسرول التين بطريقة سهلة وبسيطة🍰🍰🍰
طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة |
اهلا بيكم، النهاردة هقدملكم طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة، طبعا احنا عارفين إن السويسرول نوع من أنواع الحلويات الأمريكية اللذيذة وإللي ممكن تلفيها وتقطعيها بالسكينة فتطلع معاكي شكل حلزوني جميل، والحشوة الداخلية بتبقي مختلفة أو علي حسب الرغبة في سويسرول الفراولة أو الشيكولاتة أو كريمة الفانليليا ، وممكن تضيفي نكهات زي ما انتي عايزة.
النهاردة بقي احنا هنتعلم طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة وهتبقي مبسوطة لما تقدمي لاولادك نوع حلويات جديد وكمان شكله حلو أوي.
المقادير:
4 بيضات
100 جرام سكر بودرة (ثلثين كوب)
100 جرام دقيق (ثلثين كوب)
100 جرام زيت (كوب إلا ربع)
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة فانيليا
معلقة كبيرة بيكنج بودر
مربي تين
طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة:
1- هتضربي 4 بيضات مع 100 جرام سكر بمضرب الايد الكهربائي لمدة 10 دقائق علي أعلي سرعة.
2- ضيفي 100 جرام زيت مع الفانيليا مع 100 جرام دقيق ورشة الملح ومعلقة كبيرة بيكنج بودر وتبتدي تقلبي بمعلقة خشب من تحت لفوق وبراحة جدا علشان الهوا ميخرجش منها.
3- تجيبي صينية وتحطي فيها ورقة زبدة وتضيفي بعد كده الخليط بتاعنا وهيكون طبعا تقيل توزعيه بمعلقة خشب.
4- تدخليه الفرن علي درجة حرارة 180 وتكون الصينية مستطيلة.
5- بعد ما يخرج السويسرول من الفرن بتكون العجينة مش سميكة قسمي العجينة بالطول علي 3 قطع استخدمي سكينة في التقطيع.
6- تقسمي الشريط اللي قطعتيه علي نصين وافردي وادهني بمربي التين براحة وهكذا لغاية متخلصي الصينية، هتعمل معاكي 6 قطع سويسرول جميلة وخفيفة في الأكل جدا.
دي طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة طبعا ممكن بدل ما تحطي مربي تين تحطي مثلا صلصة شيكولاتة وهوريكي ازاي تعملي صلصة الشيكولاتة.
كوب سكر
كوب زيت
3 معالق كبار كاكاو خام
4- كوب لبن دافئ
1- تحطي اللبن والسكر في الخلاط لحد ما السكر يدوب تماما.
2- ضيفي الكاكاو للخليط وتشغلي الخلاط لحد ما يتخلطوا مع بعض كويس.
3- تبدئي تضيفي الزيت شوية شوية وانتي مشغلة الخلاط لغاية متحصلي علي القوام اللي انتي عايزاه لأن كل ما تطولي مدة الخلط صوص الشيكولاتة بيتقل معاكي.
ودي ياقمراية طريقة صلصة الشيكولاتة اللي ممكن تستخدميها بديل لمربي التين.
ملحوظة: هقولك علي كام حاجة تاخدي بالك منها وانتي بتعملي السويسرول :
1- لو عايزة كيكة السويسرول بني ضيفي علي العجينة 3 معالق كبار كاكاو خام.
2- وانتي بتحطي الدقيق خلي بالك وزي ما قلتلك تقلبي بمعلقة خشب عشان الهوا ميخرجش والدقيق ميكلكعش.
3- وانتي بتحطي الخليط في الصينية اثناء التوزيع بالمعلقة خلي بالك ميكنش في ناحية أعلي من التانية لازم تبقي متساوية.
4- تدخليه الفرن علي درجة حرارة 180 وتكون الصينية مستطيلة.
5- بعد ما يخرج السويسرول من الفرن بتكون العجينة مش سميكة قسمي العجينة بالطول علي 3 قطع استخدمي سكينة في التقطيع.
طريقة تقطيع السويسرول |
6- تقسمي الشريط اللي قطعتيه علي نصين وافردي وادهني بمربي التين براحة وهكذا لغاية متخلصي الصينية، هتعمل معاكي 6 قطع سويسرول جميلة وخفيفة في الأكل جدا.
دي طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة طبعا ممكن بدل ما تحطي مربي تين تحطي مثلا صلصة شيكولاتة وهوريكي ازاي تعملي صلصة الشيكولاتة.
مكونات صلصة الشيكولاتة:
كوب سكر
كوب زيت
3 معالق كبار كاكاو خام
4- كوب لبن دافئ
سويسرول بصلصة الشيكولاتة |
طريقة تحضير صلصة الشيكولاتة :
1- تحطي اللبن والسكر في الخلاط لحد ما السكر يدوب تماما.
2- ضيفي الكاكاو للخليط وتشغلي الخلاط لحد ما يتخلطوا مع بعض كويس.
3- تبدئي تضيفي الزيت شوية شوية وانتي مشغلة الخلاط لغاية متحصلي علي القوام اللي انتي عايزاه لأن كل ما تطولي مدة الخلط صوص الشيكولاتة بيتقل معاكي.
ودي ياقمراية طريقة صلصة الشيكولاتة اللي ممكن تستخدميها بديل لمربي التين.
ملحوظة: هقولك علي كام حاجة تاخدي بالك منها وانتي بتعملي السويسرول :
1- لو عايزة كيكة السويسرول بني ضيفي علي العجينة 3 معالق كبار كاكاو خام.
2- وانتي بتحطي الدقيق خلي بالك وزي ما قلتلك تقلبي بمعلقة خشب عشان الهوا ميخرجش والدقيق ميكلكعش.
3- وانتي بتحطي الخليط في الصينية اثناء التوزيع بالمعلقة خلي بالك ميكنش في ناحية أعلي من التانية لازم تبقي متساوية.
وبكدة ياقمرات انا النهاردة قدمتلكم طريقة عمل سويسرول التين بخطوات سهلة وبسيطة وعرفتكم ازاي ممكن تحشوه بكذا حشوه زي مثلا صوص الشيكولاته وعرفتكم مكوناته وطريقة تحضيره، يارب اكون فدتكم وتكون الوصفة عجبتكم ، استنوني مع أحلي والذ الأكلات وكل ما يخص ويهم بيتك ❤❤👋
موضوع :
100 من 100 | 100 تقييم من المستخدمين 100 من أراء الزوار
100 من 100 | 100 تقييم من المستخدمين 100 من أراء الزوار