احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة 🍥🍥🍥
احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة |
اهلا بيكم، النهاردة هقدملكم احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة ، وكيكة قدرة قادر من المطبخ الفلسطيني وهي عبارة عن كريم كراميل وكيكة وهي من احلي الحلويات ولكن للأسف كلنا بنشتريها من بره محدش بيعملها في البيت وده لان كله بيخام انها متطلعش مضبوطة والكراميل يسيح علي الكيك ومتبقاش قدرة قادر.
النهاردة بقي هنعمل مع بعض احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة ، الخطوات سهلة جدا بس انتي اتبعيها مضبوط وهي هتطلع معاكي تحفة وهتوفري ثمنها لو بتشتريها من بره غير ان طعمها حكاية لانك انتي اللي عملاها بأيدك.
المقادير:
3 بيضات بدرجة حرارة الغرفة
2 معلقة فانيليا
نص كوب سكر
نص كوب زيت
كوب وربع دقيق
نص كوب لبن
معلقة كبيرة بيكنج بودر
3 معالق كبار كاكاو خام
للكراميل :
نص لتر لبن
2 باكيت كريم كراميل
دي مكونات قدرة قادر وهي مكوناتها بسيطة والطريقة اللي هوريهالك هتكون احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة ، وهتشوفي بنفسك لما تجربيها.
طريقة التحضير:
1- تضربي البيض مع الفانيليا مع السكر بالمضرب السلك الكهربائي.
2- ضيفي علي السكر والفانيليا والبيض نص كوب الزيت مع نص كوب اللبن واضربي.
3- علي جمب اخلطي الدقيق مع الكاكاو مع البيكنج بودر، بعد ما تخلطيهم ضيفيهم علي الخليط اللي بيضرب بس مضفيهمش مره واحدة ضيفيهم شوية شوية ولو لقيتي الخليط تقل معاكي ضيفي 2 معلقة كبيرة لبن لازم يكون قوامها معقول لا تقيل ولا خفيف وخلي بالك من التكتلات لازم متبقاش موجودة.
تحضير الكريم كراميل :
دلوقتي هنحضر الكريم كراميل عشان نعمل احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة.
1- بتجيبي القالب اللي هتحطي فيه الكيكة وتفضي فيه كيس السائل بتاع الكريم كراميل وتخلي البودر علي جمب توزعي السائل كويس اوي حتي الحوافي تخليها فيها سائل الكريم كراميل.
كيكة قدة قادر |
2- ضيفي في حلة 2 كوب ونص لبن ساقع يكون في الثلاجة وضيفي عليه 2 باكيت بودر الكريم كراميل وتقلبيهم كويس بمضرب البيض اليدوي وبعدين تحطيهم علي النار لغاية ما يتقلوا هتخليه اخف شوية من خليط الكريب.
3- تاخدي الكريم كراميل بالبن وفي ايدك مصفة صغيرة وتصبيه كلة في الصينية المدهونة بسائل الكريم كامل.
4- ترجعي تاخدي خليط الكيك اللي محضرينه قبل كده وتصبيه داير ميدور مش في ناحية واحدة وكمان براحة خالص عشان ميتخلطش مع الكريم كراميل لانه لو اتخلط كيكة قدرة قادر مش هتطلع صح.
5- قبل متدخلي القالب بتاعك الفرن بتجيبي صينية اكبر منه وبتحطي فيها ماء ساخن لغاية ما مقاس الماء يوصل لنص القالب وخلي بالك الميا متدخلش علي الكيكة.
6- تدخليها الفرن بدرجة حرارة 180 درجة في الرف الوسطاني وبعد حوالي 35 دقيقة تختبري السوي بخلة اسنان .
7- لما تخرج خليها لغاية لما تبرد وبعدين دخليها الثلاجة.
كده يا قمرات احنا النهادة عملنا احلي طريقة لعمل كيكة قدرة قادر من غير ما تفشل وبمنتهي السهولة ، يارب تكون عجبتكم وجربوها هتطلع زي بتاعت المحلات ويمكن احلي عشان طالعة من ايدك انتي يا قمراية ، ومتنسوش تشوفوا بقيت وصفاتي ، واستنوني مع الذ واحلي الاكلات والوصفات وكل ما يهمك ويهم بيتك💗💗💖💖
موضوع :
100 من 100 | 100 تقييم من المستخدمين 100 من أراء الزوار
100 من 100 | 100 تقييم من المستخدمين 100 من أراء الزوار